Køkken

“Håndværksmæssigt leverede Egerbyg en gedigen indsats af meget fin kvalitet, samtidige blev kritiske deadlines overholdt.”

Forretningsfører af Bernadotteskolen

Kurt Gerhardt Jensen

Køkken

“Håndværksmæssigt leverede Egerbyg en gedigen indsats af meget fin kvalitet, samtidige blev kritiske deadlines overholdt.”

Forretningsfører af Bernadotteskolen

Skal du have nyt køkken med ombygning og ny indretning af rummer, eller har du blot brug for justeringer og renoveringer, der forbedrer dit eksisterende køkken? Vi har ekspertisen til at hjælpe dig, ligesom du altid kan forvente en klar kommunikation, en god rådgivning og tryghed gennem hele byggeprocessen.

Det kræver både planlægning og koordinering, når du skal ændre i dit køkken. Uanset om det er større eller mindre ændringer, vil der være flere fagfolk involveret i projektet.

Nyt køkken

Når du overvejer, hvorvidt du skal have et nyt køkken, kan du med fordel overveje dette:

 • Skal hele køkkenet bygges om?
 • Skal det gamle køkken rives ned og erstattes med et nyt?
 • Skal vægge flyttes eller fjernes? Og er disse bærende vægge?
 • Skal der lægges nyt gulv? Og findes der gulv under køkkenelementerne eller er det placeret direkte på køkkensoklen?
 • Skal der lægges nyt gulv?
 • Skal der installeres hvidevarer?
 • Hvilken type køkken ønsker du? Og hvilken forhandler kunne du tænke dig

Hos Egerbyg står vi gerne for klargøring før og efter monteringen af dit nye køkken. Dog vil vi altid anbefale, at du kontakter en af de specialiserede køkkenforhandlere til at levere og montere dit nye køkken.

Denne anbefalinger giver vi på baggrund af, at du hos en køkkenforhandler vil få en samlet løsning på alle dine elementer, ligesom du kan gøre brug af køkkenforhandlerens omfattende computerprogrammer, der kan animere, hvordan dit køkken kommer til at se ud med de forskellige køkkenelementer.

Samtidig er køkkenforhandleren ekspert på netop dette område, og derfor kan de tilbyde viden om gode løsninger, så du undgår de værste faldgrupper. Med andre ord, vil en specialiseret forhandler sikre, at du undgår grimme løsninger, skæve hjørner og fejlmonteringer.

Når du skal bestille et nyt køkken hos en forhandler, anbefaler vi, at du medbringer billeder og en målfast tegning, så de kan give dig den bedst mulige rådgivning omkring dine fremtidige køkkenelementer.

Egerbyg står for klargøringen før køkkenet monteres

Når du lader Egerbyg stå for klargøringen af dit køkken inden monteringen finder sted, vil vi fjerne det gamle køkken, så der er plads til det nye. Afhængigt af dine ønsker for det nye køkken, kan vi:

 • Lave nye gulve
 • Fjerne og flytte vægge
 • Male
 • Ligge køkkenfliser
 • Ny køkkensokkel
 • Ny emhætte

 Når du får Egerbyg til at stå for klargøringen af dit køkken, vil vi koordinere med leverandører og de forskellige faggrupper, såsom VVS, murer, maler, tømrer og elektriker. Vi kan yderligere være behjælpelige med opmåling, hvis dette ønskes, så du er sikker på, at alle dine elementer passer.

Levering og montering

Som tidligere nævnt, anbefaler vi at du får din køkkenforhandler til at montere dit nye køkken.

Leveringstiden for de fleste standardkøkkener er som hovedregel på 4-6 uger. Dog vil der i perioder være forlænget leveringstid som følge af travlhed. Hvis du derimod ønsker specialfremstillede elementer, må du påregne yderligere 3-4 ugers ventetid.

Skulle der mod forventning være mangler eller transportskader på det leverede køkken fra forhandleren, vil forhandleren være ansvarlig for udbedring af dette.

håndvask

Efter monteringen af køkkenet

Efter dit køkkenfirma har monteret dit køkken, kan vi blandt andet være behjælpelige med:

 • Stikkontakter
 • Tilkobling af vand og varme
 • Installering af hvidevarer

Renovering af eksisterende køkken

Er dit køkken slidt eller blot umoderne, og ønsker du at pifte det op, så køkkenet kan få sin glans tilbage?

Hvis du drømmer om en renovering af dit eksisterende køkken, kan du med fordel overveje:

 • Skal dine skuffer slibes og/eller males?
 • Skal din køkkensokkel installeres, så denne giver nyt liv til køkkenet?
 • Skal der monteres en ny bordplade?
 • Skal du have en ny emhætte?

Se alt om renovering af køkken her.

IKEA-køkken og snedkerkøkken

Hos Egerbyg monterer vi kun IKEA- og snedkerkøkkener på forbrugt tid og materialer, da køkkenelementerne ikke leveres samlet i forhold til andre køkkenleverandører som HTH, KVIK, SVANE køkkener mm. Vi vil anbefale, at du kontakter os, så snart du har tegninger og materialer til køkkenet klar.

Vi har tidligere erfaret, at der til tider mangler dele ved leveringen, som er nødvendige for at samle køkkenelementerne. Derudover kan der også fremkomme transportskader på nogle af elementerne. For at undgå spild af dine penge og vores tid, anbefaler vi, at du (dobbelt)tjekker, at alle dele er intakt, tilgængelig og klar til montering, da vi ikke kører efter manglende elementer og dele.

Arbejde i forbindelse med reparation eller demontering af elementer, vil ligeledes udføres på forbrugt tid og materialer.

Emhætter

Ny emhætte

Inden du kaster dig ud i nye emhætter, kan du med fordel overveje, om dun emhætte skal være den recirkulerende eller udsugende model.

Den recirkulerende emhætte kræver ikke aftræk, men fungerer ved hjælp af et kulfilter, som fjerner partiklerne fra stegeosen. Hvis du vælger den recirkulerende emhætte, bør du være opmærksom på at købe en solid og effektiv kulfiltertype i en god kvalitet. Dertil opfordrer vi dig også til at undersøge holdbarheden af filteret samt proceduren for rengøring.

Den udsugende emhætte er den mest effektive type, men det kræver også, at du har adgang til en aftrækskanal gennem ydermuren eller gennem loft og tagkonstruktionen.

Opsætning af emhætte

Når vi opsætter emhætter, oplever vi ind i mellem, at vores kunder, af æstetiske årsager, ønsker et udsugningsrør med en mindre diameter end det, der anbefales af leverandøren. Som standard fås rørene med en diameter på 100 mm., 125 mm. eller 150 mm. Jo smallere en diameter, desto større udsugningstryk.

Vi imødekommer gerne dine ønske, men når du vælger et smallere rør, kan det øgede udsugningstryk medføre lydgener. Derfor anbefaler vi, at du overvejer et rør med en standard diameter, inden du køber et med en mindre diameter end det anbefalede.