Trykimprægneret træ til terrasser

Trykimprægneret træ til terrasser

Når du synes, det er blevet tid til at gøre årets lyse dage endnu mere værd, så kan en terrasse være lige det, der er medvirkende til en større glæde

En terrasse kan være et ekstra rum til årets lyse og varme dage. Det er bedst at lave selve terrassegulvet i en form for træ, der er helt uden splinter og er behageligt og blødt at gå på. Hvis du derimod vil have en lidt lavere pris på dit terrasseprojekt, så er det en fin idé at lave de bærende konstruktioner i trykimprægneret træ fremfor de noget mere kostbare ædeltræsorter.

Tag en snak med Egerbyg om, hvordan du får den bedste terrasse til en pris, der er foreneligt med dit budget.

Ny terrasse i trykimprægneret træ – hvad siger vi?

Trykimprægneret træ er et udemærket valg til de bærende konstruktioner på din terrasse, da de som oftest også har direkte jordkontakt. Den svampedræbende imprægnering viser sig derfor ekstra nyttig her, men husk på, at du også kan få hårde, ædle træsorter, der er behandlede med svampedræbende midler, så også de kan tåle jordkontakten.

Trykimprægneret træ har en økonomisk fordel, så hvis du gør dig tanker om, at den pris du betaler for din terrasse ikke må være for høj, så kan du med fordel anvende trykimprægneret træ.

Egerbyg anbefaler den bedste kvalitet i trykimprægneret træ

Når vi taler om trykimprægneret træ, vil vi anbefale dig, at du kigger grundigt på kvaliteten af det træ, som du har i kikkerten. Præcis som med andre træsorter, så findes trykimprægneret træ i flere forskellige kvaliteter, hvor nogle er mere velegnede til terrasser end andre.

Du kan være næsten 100% sikker på, at du får den bedste kvalitet, når du vælger dansk træ, men det er klogt at være opmærksom på graden af imprægnering. Nogle kvaliteter til en lavere pris er ikke gennemimprægnerede, hvilket betyder, at de ikke har samme holdbarhed som de typer, hvor imprægneringen er helt ind til kernen.

Trykimprægnering og bæredygtighed

Trykimprægneret træ er ikke det mest bæredygtige materiale, men det har en meget konkurrencedygtig pris. Imprægneringen fremkommer ved, at træet udsættes med kemiske gasser, og der er efterfølgende risiko for afgasning til omgivelserne.

Egerbyg anvender derfor kun trykimprægneret træ ved udendørs konstruktioner som for eksempel terrasser. Vi anbefaler af hensyn til miljøet, at du finder andre træsorter, når du skal bygge terrasse, og vi hjælper dig gerne med at finde frem til den rette løsning.

Se den tagterrasse vi har lavet for Regus her.