Udskiftning og renovering af faldstammer

I boliger med mere end ét plan, er det faldstammens opgave at lede det brugte vand ned i kloakken. Faldstammen transporterer altså vandet fra både bad, toilet og køkken væk fra lejligheden eller huset. Faldstammer er bygget som et robust rør, der sagtens kan afhjælpe en hel ejendom i mange år.

Problemer opstår, når faldstammerne begynder at blive gamle, og de ikke løbende bliver renoveret. Det er nemlig betydeligt billigere at renovere faldstammerne løbende i modsætning til en større udskiftning. Faldstammer kan sagtens have en levetid på 50-60 år, hvilket giver rig mulighed for løbende vedligeholdelse.

Man kan tænke på en faldstamme på samme måde som afløbet i sin bolig. Hvis ikke et afløb bliver renset og vedligeholdt, kan det ikke længere udføre dets funktion. Desuden er vedligeholdelse også et lettere og mere holdbart alternativ til en klassisk udskiftning. Det skaber færre gener for beboere, da faldstammerne ikke skal fjernes og erstattes, og beboerne kan blive boende under renoveringen.

Som udgangspunkt bliver faldstammer ofte renoveret ved hjælp af grundig rengøring med højtryksrenser, hvor efter utætheder lukkes ved hjælp af spraycoating eller en indvending foring af en defekt faldstamme. Disse typer renovering involverer ofte en fremtidig garanti på 10-15 år, så man kan være sikker på, at arbejdet er blevet gjort ordentligt.

Renovering af faldstamme

Når en faldstamme ikke holdes ved lige, kan det resultere i utætheder i røret, hvilket i starten kan give lugtgener for beboerne i ejendommen. Hvis det får lov at stå til, kan det i værste fald betyde udsivning af vand, som kan give rustaflejringer i områderne nær faldstammen. I værste fald kan udsivning af vand betyde opbygning af skimmelsvamp, hvilket er endnu sværere at komme af med.

En af de hyppigst benyttede metoder til renovering af faldstammer er strømpeforing. Dette gøres ved en grundig rensning af faldstammen, hvilket ofte gøres ved hjælp af en højtryksrenser. Ældre faldstammer er ofte fyldt med rust og fedtrester efter mange års brug, hvilket er essentielt at få fjernet, hvis en strømpeforing skal udføres korrekt.

Når faldstammen er renset, presser man en polyesterstrømpe ind i røret, som ligger sig op af indersiden af faldstammen. På kort tid vil denne strømpe hærde, og vil fungere som et nyt fuldt funktionsdygtigt rør inde i den eksisterende faldstamme. Dette tilføjer adskillige år til faldstammens levetid, og kan gøres uden større gener for beboere. Det betyder en renovering uden byggerod, ingen nedbrydning af vægge og gulve samt at beboerne kan få lov at blive boende under renoveringen. Derfor anbefaler vi også, at man overvejer en renovering eller rensning, hvis man er i tvivl om faldstammens tilstand.

Et andet populært løsningsforslag er benyttelsen af spraycoating inde i faldstammen. Ved denne metode bliver indersiden af faldstammen sprøjtet med 1-2 lag af hærdeplast, hvilket hærder og skaber en ny stærk indervæg i faldstammen.

Udskiftning af faldstamme

Hvis skaden er sket, og faldstammen ikke står til at rede, så kan der være behov for en udskiftning. Dette involverer en hel eller delvis udskiftning af faldstammerne, hvilket betyder, at de gamle rør skal fjernes, og de nye skal installeres. Dette er oftest kun nødvendigt, hvis røret ikke kan rengøres uden permanent skade på faldstammen.

Ulempen ved udskiftning af faldstammer er de medfølgende ekstraomkostninger forbundet med håndtering af omkringliggende gulve, lofter og skabe. Dette kræver nemlig også arbejde fra murer og tømrer, som skal håndtere arbejdet omkring faldstammen.

Ved en udskiftning er det heller ikke muligt for beboerne at benytte sig af deres afløb under forløbet, hvilket også betyder, at det er nødvendigt med et eksternt toilet samt tilhørende badefaciliteter.

Hos Egerbyg har vi stor erfaring inden for udskiftning og renovering af faldstammer, og hvad enten der er tale om renovering, delvis eller hel udskiftning, så er vi klar til at løse opgaven.

Få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

Udfyld formularen
og få et hurtigt prisoverslag

hurtigt prisoverslag
Størst tilladte upload: 52.43MB
Ved at klikke Ja til nyhedsbrevet, giver du hermed samtykke til. at Egerbyg må sende dig én månedlig e-mail vedrørende tips og tricks til din bolig, nyheder, konkurrencer samt servicemeddelelser om Egerbyg. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket ved at kontakte Egerbyg. Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med Egerbygs persondatapolitik.
Få et hurtigt prisoverslag