Badeværelser

Vi var nervøse, spændte og frygtede, hvilken hverdag vi gik i møde med huset fyldt af håndværkere. Vi var usikre på, om resultatet ville blive som ønsket. Vi er Egerbyg dybt taknemmelige – vi elsker resultatet

Familie i Hvidovre

Jonas, Anja og Emilie Yde Kjelsø

Badeværelser

Vi var nervøse, spændte og frygtede, hvilken hverdag vi gik i møde med huset fyldt af håndværkere. Vi var usikre på, om resultatet ville blive som ønsket. Vi er Egerbyg dybt taknemmelige – vi elsker resultatet

Familie i Hvidovre

Badeværelser – alt du skal vide

Hos Egerbyg har vi stor erfaring med at renovere og etablere badeværelser. Vi er specialister i renovering og har allerede renoveret over tusinde badeværelser. Derfor kan du føle dig sikker på, at vi har den nødvendige erfaring, de rette kompetencer og engagerede medarbejdere, der kan hjælpe dig med en kvalificeret rådgivning, udførende arbejde og et serviceniveau over standarden.

Vi har før renoveret alt fra mindre Københavnertoiletter til store badeværelser i villaer, så uanset om du ønsker, at renoveringen af dit badeværelse skal forlænge levetiden eller om renovering skal forskønne rummet, så kan vi hjælpe dig med at opfylde dine drømme.

Når du skal have renoveret dit badeværelse, vil der være tilkoblet flere forskellige faggrupper. En renovering af badeværelset vil både inkludere en murer, en maler, en VVS’er og en elektriker. Derfor er det et omstændigt projekt at gå i gang med selv, men hos Egerbyg kan vi hurtigt klare processen for dig.

Bestilling af materialer til badeværelset

Badeværelset er det mest kostbare rum at renovere på grund af de specifikke krav, der er til materialer og produkter. De høje krav til materialer omhandler, at materialerne naturligvis vil blive våde og vil blive udsat for fugt. Vi tager alle opgaver seriøst og tager vores forholdsregler, så der ikke opstår komplikationer i forbindelse med fugtskader eller lignede.

Ved montering af sanitetspordukter såsom brusearmatur og håndvask vil vi altid leverer og monterer vi dine armaturer. Deslige udbyder vi ikke bygherreleverancer på glasvægge, da dette er et inventar som afslutningsvis måles op, når badeværelset er færdig. Dette betyder altså, at du ikke selv skal bestille armaturerne hjem, men derimod gør det sammen med Egerbyg. Årsagen til dette er flere, men de største begrundelser omhandler forkert opmåling, ekstraomkostning ved forsinket levering af produkter (bestilt af kunden) samt produktskader under leverancen. Deslige vil du være sikker på, at materialerne er godkendt i vådrum. Du vil derimod selv skulle bestille klinker til dit badeværelse samt badeværelsesinventar som fx spejle, skabe og lignede. Montering af denne type inventar, vil som hovedregel blive udført på forbrugt tid og materialer, medmindre dette er inkluderet og specificeret i tilbuddet. Ved bygherreleverancer, er du ansvarlig for, at overlevere en opdateret montagevejledning fra producenten til Egerbyg. Hvis denne ikke leveres vil montagegarantien forfalde, da Egerbyg ikke har mulighed for at montere produktet ud fra leverandørens krav og formaliteter. Du kan læse mere om bygherreleverance her.

Fliser

At vælge de rette fliser til dit badeværelse, kan være en svær proces. Når du skal have renoveret dit badeværelse, skal du tage stilling til, om du ønsker naturfliser eller keramiske sten, samt hvilken størrelse og farve stenene skal være.

Størrelse

Størrelsen på dine badeværelsesfliser bør afhænge af badeværelsets størrelse, badeværelsesinventaret placering og rummets geometriske form. Når du vælger Egerbyg til at stå for din renovering, vil tilbuddet tage udgangspunkt i keramiske fliser, der er af størrelsen 15×15 cm og op til 60×60 cm, medmindre andet er specificeret i tilbuddet. Baggrunden for dette er, at mindre eller større fliser har specifikke krav til, hvor plant underlaget er samt hvilken type underlag der er i boligen. Dette kan derfor medføre en merpris, da kravene til underlaget ikke vil kunne vurderes før de nuværende fliser er demonteret. Ligeledes er der store krav til, hvor stor hulhed der må være mellem fliserne og underlaget, samt hvor meget cementbunden klæber eller mørtel der anvendes på de specifikke fliser. Ligeledes vil håndlavede naturfliser svinge i størrelse og tykkelse, hvilket kræver en specialiseret flisemurer.

Farve

Fliser findes i utallige farver og udtryk. De fleste vælger en neutral farve, da de er bange for, at de vil blive træt af den valgte farvenuance. Mange vil derfor anbefale, at farvede fliser kun benyttes på mindre flader og at man i stedet for vælger at indføre farver på andet inventar. Hos Egerbyg ønsker vi at opfylde dine drømme – så uanset om det er fliser i skarpe eller neutrale farver, står vi klar til at hjælpe og rådgive dig.

Rengøring

Der er mere rengøring ved naturfliser end der er ved keramiske fliser. Naturfliser har ikke den samme fedtafvisende egenskab, der gør sig gældende ved andre fliser. Ligeledes vil mørke fliser også også kræve mere rengøring end lyse og hvide fliser. Skidt og snavs er mere synligt på mørke fliser, ligesom kalk også vil blive set mere. Derfor bør du overveje, hvor meget rengøring og vedligeholdelse du ønsker, når du skal vælge fliser til dit badeværelse.

Glasvæg

Hos Egerbyg har vi ikke som standard inkluderet en glasvæg i dit tilbud, da dette vurderes som et stykke inventar på lige fod med et forhæng.

Hvis vi skal være behjælpelig med en glasløsning som fx en glasvæg eller glasdør, vil dette altid blive udført at en professionel glarmester som måler denne op efter dit badeværelse står komplet færdigt. Glasvæggen vil herefter tage 2-3 uger inden denne bliver leveret og monteret af glarmesteren, hvilket ligger udover tidsplanen i den underskrevet kontrakt.

Vores glarmester kan ikke tilbyde at montere et standard-produkt som han ikke kender kvaliteten af eller kan give produktgaranti på. Hertil er det vores erfaring at et standardglas som ikke er tilpasset højde og bredden på et badeværelse, sjældent bliver en holdbar og æstetisk flot løsning.

Få professionelle til at renovere dit badeværelse

Fliselægning er en kompliceret opgave, og der er mange aspekter, der skal tages højde for, når badeværelset skal renoveres: hældning, udligning, underlag, membran m.m. For at sikre, at du ikke ender med en fugtskade, vil vi altid anbefale, at du vælger en professionel til at udføre arbejdet.

Hos Egerbyg lægger vi fliser i alle former og materialer og kan rådgive dig under hele processen, så du hele tiden føler sig sikker under renoveringen. Vores erfaringer og kompetencer sikrer dig, at du får et badeværelse der matcher dine ønsker og som har et godt indeklima.

Mangler du en murer til andre mureropgaver, kan du læse mere om, hvilke type murerarbejde vi også udfører.