Klassiske renoveringsopgaver

“Egerbyg har været super gode til at overholde tidsplanerne for byggeriet, hvilket er et enormt plus. De er også utrolig gode til at rydde op efter sig, så man ikke kan se at der har været nogen i huset. Vi har været meget tilfredse for Egerbygs arbejde”

Rapper, sangskriver og foredragsholder hos AndyOp

Andreas Seebach

Klassiske renoveringsopgaver

“Egerbyg har været super gode til at overholde tidsplanerne for byggeriet, hvilket er et enormt plus. De er også utrolig gode til at rydde op efter sig, så man ikke kan se at der har været nogen i huset. Vi har været meget tilfredse for Egerbygs arbejde”

Rapper, sangskriver og foredragsholder hos AndyOp

På denne side finder du de klassiske renoveringsopgaver, som Egerbyg har udført utallige af over de sidste mange år. Dette er blandt andet renoveringsopgaver såsom:

  • Badeværelser
  • Udnyttelse af første sal
  • Lofter
  • Tag
  • Gulve
  • Vægge
  • Isolering
  • Kælder

Du kan læse mere om hver renoveringsopgave længere nede.

Badeværelser

Hos Egerbyg har vi stor erfaring med at renovere og etablere badeværelser. Vi er specialister i renovering og har allerede renoveret over tusinde badeværelser.

Derfor kan du føle dig sikker på, at vi har den nødvendige erfaring, de rette kompetencer og engagerede medarbejdere, der kan hjælpe dig med en kvalificeret rådgivning, udførende arbejde og et serviceniveau over standarden.

Vi har før renoveret alt fra mindre Københavnertoiletter til store badeværelser i villaer, så uanset om du ønsker, at renoveringen af dit badeværelse skal forlænge levetiden eller om renovering skal forskønne rummet, så kan vi hjælpe dig med at opfylde dine drømme.

Når du skal have renoveret dit badeværelse, vil der være tilkoblet flere forskellige faggrupper. En renovering af badeværelset vil både inkludere en murer, en maler, en VVS’er og en elektriker.

Derfor er det et omstændigt projekt at gå i gang med selv, men hos Egerbyg kan vi hurtigt klare processen for dig.

Bestilling af materialer til badeværelset

Badeværelset er det mest kostbare rum at renovere på grund af de specifikke krav, der er til materialer og produkter. De høje krav til materialer omhandler, at materialerne naturligvis vil blive våde og vil blive udsat for fugt. Vi tager alle opgaver seriøst og tager vores forholdsregler, så der ikke opstår komplikationer i forbindelse med fugtskader eller lignede.

Ved montering af sanitetsprodukter såsom brusearmatur og håndvask vil vi altid levere og montere dine armaturer. Deslige udbyder vi ikke bygherreleverancer på glasvægge, da dette er et inventar som afslutningsvis måles op, når badeværelset er færdigt. Dette betyder altså, at du ikke selv skal bestille armaturerne hjem, men derimod gør det sammen med Egerbyg.

Årsagen til dette er flere, men de største begrundelser omhandler forkert opmåling, ekstraomkostning ved forsinket levering af produkter (bestilt af kunden) samt produktskader under leverancen. Deslige vil du være sikker på, at materialerne er godkendt i vådrum.

Du vil derimod selv skulle bestille klinker til dit badeværelse samt badeværelsesinventar som fx spejle, skabe og lignede. Montering af denne type inventar, vil som hovedregel blive udført på forbrugt tid og materialer, medmindre dette er inkluderet og specificeret i tilbuddet.

Ved bygherreleverancer, er du ansvarlig for at overlevere en opdateret montagevejledning fra producenten til Egerbyg. Hvis denne ikke leveres, vil montagegarantien forfalde, da Egerbyg ikke har mulighed for at montere produktet ud fra leverandørens krav og formaliteter. Du kan læse mere om bygherreleverance her.

Fliser

At vælge de rette fliser til dit badeværelse, kan være en svær proces. Når du skal have renoveret dit badeværelse, skal du tage stilling til, om du ønsker naturfliser eller keramiske sten, samt hvilken størrelse og farve stenene skal være.

Størrelse

Størrelsen på dine badeværelsesfliser bør afhænge af badeværelsets størrelse, badeværelsesinventaret placering og rummets geometriske form. Når du vælger Egerbyg til at stå for din renovering, vil tilbuddet tage udgangspunkt i keramiske fliser, der er af størrelsen 15×15 cm og op til 60×60 cm, medmindre andet er specificeret i tilbuddet.

Baggrunden for dette er, at mindre eller større fliser har specifikke krav til, hvor plant underlaget er samt hvilken type underlag der er i boligen. Dette kan derfor medføre en merpris, da kravene til underlaget ikke vil kunne vurderes før de nuværende fliser er demonteret.

Ligeledes er der store krav til, hvor stor hulhed der må være mellem fliserne og underlaget, samt hvor meget cementbunden klæber eller mørtel der anvendes på de specifikke fliser. Ligeledes vil håndlavede naturfliser svinge i størrelse og tykkelse, hvilket kræver en specialiseret flisemurer.

Farve

Fliser findes i utallige farver og udtryk. De fleste vælger en neutral farve, da de er bange for, at de vil blive træt af den valgte farvenuance. Mange vil derfor anbefale, at farvede fliser kun benyttes på mindre flader og at man i stedet for vælger at indføre farver på andet inventar. Hos Egerbyg ønsker vi at opfylde dine drømme – så uanset om det er fliser i skarpe eller neutrale farver, står vi klar til at hjælpe og rådgive dig.

Rengøring

Der er mere rengøring ved naturfliser end der er ved keramiske fliser. Naturfliser har ikke den samme fedtafvisende egenskab, der gør sig gældende ved andre fliser. Ligeledes vil mørke fliser også kræve mere rengøring end lyse og hvide fliser.

Skidt og snavs er mere synligt på mørke fliser, ligesom kalk også vil blive set mere. Derfor bør du overveje, hvor meget rengøring og vedligeholdelse du ønsker, når du skal vælge fliser til dit badeværelse.

trapper der går rundt set nedefra

Særligt ved etageejendomme

Hvis du skal have renoveret dit badeværelse og det inkluderer, at vi som entreprenør skal have adgang til over- eller underboer, vil dette være dit ansvar. Vi skal fx have adgang til over- eller underboer ved renovering af faldstammer.

Her skal du sørge for, at de øvrige beboere i etageejendommen er underrettet byggeriet samt at vi har adgang til boligerne ved besigtigelser, byggeriets opstart samt under den pågående renovering.

Få professionelle til at renovere dit badeværelse

Fliselægning er en kompliceret opgave, og der er mange aspekter, der skal tages højde for, når badeværelset skal renoveres: hældning, udligning, underlag, membran m.m.

For at sikre, at du ikke ender med en fugtskade, vil vi altid anbefale, at du vælger en professionel til at udføre arbejdet.

Hos Egerbyg lægger vi fliser i alle former og materialer og kan rådgive dig under hele processen, så du hele tiden føler sig sikker under renoveringen. Vores erfaringer og kompetencer sikrer dig, at du får et badeværelse der matcher dine ønsker og som har et godt indeklima.

Udnyttelse af 1. sal

Har du en første sal fuld af potentiale, men som ikke bliver udnyttet maksimalt? Eller står du og mangler mere plads til familie eller et kontor i privaten?

Få opdateret førstesalen på din bolig og byt om på rumfordelingen, så din bolig afspejler dine nuværende og fremtidige behov. De kvadratmeter, der før var værelser, kan fx forvandles til lyse stuer med luft og udsigt.

Tænk nyt, når du renoverer 1.sal

Ofte er vi tilbøjelige til at tænke traditionelt og konservativt, når vi kaster os ud i en gennemgribende renovering af husets førstesal.

Det kan du forebygge ved at konsultere en arkitekt, som kan komme med en masse gode ideer og tips til, hvordan du forvandler de almindelige rum til åbne og lyse opholdsrum med udsigt og højt til loftet.

Ny 1. sal med renovering

Behovene for plads og rumfordeling ændrer sig naturligvis i takt med, at din familie bliver større eller mindre.

Det kan også handle om, at du får behov for en decideret kontorplads i privaten.

Årsagerne kan være mange, men når det kommer til renovering af 1. sal, er der uendelig mange muligheder for, hvordan du kan udnytte din 1. sal og få den til at afspejle både stil og behov.

Vi er eksperter i renovering af din første sal, så hvis du har visionen, har vi ambitionen.

Mangler du derimod inspiration til, hvordan du får mest muligt ud af din første sal, er det en god idé at tage en rådgiver med på råd.

Tag rådgivere med på råd

Hos Egerbyg anbefaler vi gerne dygtige og kreative arkitekter, som ser muligheder fremfor udfordringer.

En arkitekt kan være behjælpelig, hvis du savner input og sparring til den mest hensigtsmæssige løsning – og måske også den, der står på dit budget.

I selve planlægningsfasen står du nemlig overfor en række valg – lige fra spørgsmål om indretning og materialer til valg af en eventuel byggerådgiver og håndværkere.

Lofter

Lofter har gennem tiden været konstrueret i mange forskellige materialer.

I dag er de mest udbredte lofttyper det pudsede loft, som i mange ældre boliger har flotte stuk-effekter, gipslofter, betonlofter eller lofter i træprofiler.

I nyere tid er det også blevet moderne at lave særlige lydlofter i parcel- og typehuse, der har højt til loftet.

Gipsloft

Et loft af gipsplader ligner meget et klassisk, pudset loft, hvis du spartler og maler det. Du kan få en helt jævn overflade uden synlige samlinger uden det koster alverden.

Et gipsloft er lavet af gipsplader, som er sat op på et skelet af træ eller stål, kaldet spredt forskalling. Gipspladerne er typisk lavet af 13 mm gips, der er beklædt med et lag papir på begge sider. I siderne er der lavet kanter, så pladerne kan stødes helt op imod hinanden, og der er en forsænkning, hvor der er plads til en strimmel glasfibervæv og spartelmasse, så den samlede overflade kan blive plan.

Gipslofter bruges i 90 procent af alle nybyggede boliger i dag. Årsagen er, at gipslofter er forholdsvis billige, men også at de kan give en pæn, ensartet overflade, som minder meget om et klassisk, pudset loft.

Loft i profilbrædder af træ

Profilbrædder på loftet kan være en smuk og velegnet løsning i f.eks. et sommerhus eller et baderum.

Der er dog visse begrænsninger på, hvor du må montere profilbrædder.
Hvis du fx bor du i en etageejendom, er det ikke tilladt at anvende profilbrædder som loft- eller vægbeklædning på grund af brandfare.

Tag

Tag Egerbyg med på råd, hvis du skal reparere, renovere eller udskifte dit tag.

Vi ser heldigvis sjældent, at hele taget er i en elendig forfatning, men selv afgrænsede, små problemområder kan få katastrofale følger, hvis de ikke udbedres.

Som følge af en manglende reparation eller renovering kan du fyre for gråspurvene eller taget kan være utæt.

Vi udfører alle former for tagarbejde på etageejendomme, villaer og sommerhuse.

Asbest i tagplader eller ej

Når du skal renoverer dine tagplader, er det vigtig at vide, hvorvidt disse indeholder asbest eller ej. Indeholder tagpladerne asbest opfordrer vi dig til at tage kontakt til os, så du kan få den rigtige rådgivning.

Ønsker du at finde ud af, om der kan være asbest i dine tagplader, kan du finde nummerserien frem på dine tagplader og sammenligne dem med vores tabel her.

Gulve

Når du har brug for hjælp til dine gulve, er der hjælp at hente hos Egerbyg. Uanset om du ønsker en egentlig reparation af fx knirkende gulvbrædder eller en afslibning og lakering, så er vi klar til at løse opgaven.

Når du skal have nye gulve, er der mange forskellige gulvtyper at vælge mellem. Du kan overordnet vælge mellem følgende:

  • Flydende gulve
  • Laminat gulve
  • Plankegulv
  • Parketgulv

Flydende gulve

Flydende gulve er kendetegnet ved, at gulvbelægningen lægges adskilt fra underlaget. Det betyder, at belægningen kan bevæge sig i forhold til underlaget.

Vælger du for eksempel et trægulv, giver den flydende konstruktion træet mulighed for at arbejde i forhold til luftens fugtighed og temperaturen i rummet.

Flydende gulve er ikke bærende og kræver et undergulv af fx beton eller gulvplader – tag en snak med Egerbyg og find din optimale gulvløsning.

Det flydende gulv dæmper støj

En af de mange fordele ved det flydende gulv er, at det virker støjdæmpende. Det gør netop denne type gulve utrolig velegnede i for eksempel institutioner og storrums-kontorer, hvor de relativt høje støjniveauer kan være til gene.

Den støjreducerende effekt opnås, da mellemlaget virker som en ”støddæmper”, der formindsker fodtrinenes forplantning til den underliggende konstruktion.

Gulv med en isolerende effekt

Det flydende gulv er, som nævnt, et lyddæmpende gulv, men derudover virker mellemlaget også isolerende, hvilket gør denne gulvtype attraktiv for dig, der har problemer med fodkolde områder i din bolig.

Vælger du desuden en gulvbelægning i træ, får du fordelen af den naturlige og organiske overflade fra træet. Træ virker rart og har en behagelig og lun overflade, så der ofte skal mere til, før man vælger at skrue op for varmen.

Et plant og 100% vandret undergulv er en forudsætning for, at det flydende gulv bliver en succes. Det er denne proces, der er den mest krævende, og netop her kommer den store rutine, det helt rigtige værktøj og håndelaget, som Egerbyg naturligvis besidder, for alvor til sin ret.

Laminatgulv

Et laminatgulv er en gulvbelægning, som er brugt i rigtig mange danske hjem. Et laminatgulv er opbygget af en kerne af træ, hvorpå der er lagt et slidlag, der ligner forskellige træsorter.

Slidlaget i et laminatgulv er meget tyndt, omkring 2 mm, så i nogle tilfælde kan vi også lægge laminatgulv oven på et eksisterende gulv.

I dag fås laminatgulve ikke kun i et utal af træsorter, men også i mange forskellige kvaliteter.

Der er en sammenhæng mellem pris, kvalitet og holdbarhed, og vi kan som en bæredygtig håndværker kun anbefale en god slidstærk kvalitet, der holder i mange år.
Printet på disse typer er ofte også pænere og mere naturtro end de billigere løsninger.

Laminatgulve kræver et undergulv

Da laminatgulve er tynde, hører de til kategorien af ikke-bærende gulve, der kræver et undergulv.

Hvis vi skal hjælpe dig med at lægge et laminatgulv, kan du vælge at lægge det oven på dit eksisterende gulv og bruge det som undergulv. Derved sparer du penge på et undergulv og kan få et nyt gulv til en relativ billig pris.

Bor du i et nyt hus, så er undergulvet sandsynligvis beton, hvor det i ældre byggeri som regel er træplader.

Plankegulv

Går du og tænker på, om du skulle kaste dig ud i et plankegulv i din bolig, så få styr på tankerne sammen med Egerbyg, der rådgiver om det praktiske, materialevalg og pris.

De fleste huse i Danmark har trægulve i en eller anden form. De ældre boliger har primært plankegulve af massive brædder, der er lagt på strøer, hvorimod mere moderne byggerier eller renoverede ejendomme ofte har en form for lamelgulv – enten i træ eller plast.

Et plankegulv signalerer kvalitet og godt håndværk

Når du skal have et nyt plankegulv, så skal du først og fremmest finde frem til, om du vil have et lyst eller et mørkt plankegulv. Farven på gulvet afhænger primært af, hvilken træsort, der anvendes.

Dernæst skal du overveje, om du er flittig med vedligeholdelsen af gulvet, eller om du er den mere tilbagelænede type, som ikke vasker gulv i tide og utide.

Naturligvis skal du også finde frem til hvilken pris, du vil betale for din gulvbelægning, men særligt forholdene omkring nuancer, vedligeholdelse og pris er gode at gøre sig klart fra starten.

Egerbyg rådgiver om bærende eller ikke-bærende plankegulv

Som nævnt er valget af træsort bestemmende for plankegulvets farver, men det er også vigtigt at se på boligens arkitektur, så du vælger et gulv, der harmonerer og understøtter den stil, du har valgt at indrette dig med.

De lyse træsorter er bøg, ask, birk og eg, og det er de lyse gulve, vi holder af her i Skandinavien. Drømmer du om et mørkere plankegulv, er det teak og mahogni, du skal vælge.

Når farverne er bestemt, skal du ud fra konstruktionen af det eksisterende gulv vælge tykkelse.

Du kan nemlig ikke vælge et tyndt laminatgulv uden at montere et undergulv, og på samme måde er et massivt plankegulv bærende i sig selv og behøver ikke et undergulv – tal med Egerbyg, hvis du er i tvivl.

Parketgulv

Et parketgulv findes i flere forskellige udformninger: stave, ruder og parketbrædder. Parketgulv fås i såvel i massiv som lamel udgave, hvor den massive udgave er noget dyrere i pris.

Parketgulve findes også i flere forskellige træsorter, men som hovedregel er det hårde træsorter, der anvendes til parketgulve. Uanset træsort, kan Egerbyg dog hjælpe dig med at komme frem til præcis det udtryk, du ønsker til gulvbelægningen.

Fordelen ved de hårde træsorter er naturligvis den længere holdbarhed. Særligt, hvis du vælger at give en lidt højere pris, er det på langt sigt en mere økonomisk løsning, da de massive udgaver, kan slibes ned mange gange og derved bevare det smukke udtryk frem for at lægge et nyt gulv.

Skal du renovere kan du bede Egerbyg om hjælp

Vi leverer og monterer alle former for trægulve og linoleumsgulve, og vi hjælper dig gerne af med dit gamle gulv.

Vælger du at renovere et eksisterende gulv, har vi gode forslag til, hvordan det originale gulv kan sættes i stand, så det giver boligen sit eget særpræg.

Vægge

Renovering af vægge dækker over mange begreber. Det kan være at du overvejer at rive eksisterende vægge ned – eller sætte nye op. Ligeledes kan det også være, at du overvejer at istandsætte dine vægge, så din bolig kan få et friskt pus.

Lige meget hvad du overvejer, bør du tænke på, om væggene er eller skal være:

  • Bærende vægge
  • Vægge i gasbeton
  • Gipsvægge
  • Lydvægge
  • Murstensvægge
  • Vægge i rørpuds

Bærende vægge

En bærende væg indgår i husets konstruktion og kan fx bære tagkonstruktionen, den ovenliggende etage eller bjælker med en stabiliserende virkning.

Den bærende væg er derfor også stabliserende, og er en forudsætning for, at dit hus ikke styrter sammen. Ydermuren, som dit tag hviler på, er altid bærende.

Ligeledes findes der også bærende vægge indvendigt i huset. Disse vil som regel være udført i beton, gasbeton, mursten eller leca-beton.

Den rådgivende ingeniør er specialist i at regne ud om fundamentet holder til de ønsker du har om nedrivning af bærende vægge eller lignede. Derfor vil vi altid anbefale, at du kontakter en rådgivende ingeniør, når du drømmer om en ny første sal. På denne måde er du forsikret, at boligens konstruktioner kan holde til de planlagte ændringer. Således sikrer du, at bygningen ikke får sætningsskader eller i værste fald kollapser.

Gasbeton

Det er relativt nemt at bygge med gasbeton, når der skal bygges indvendige vægge. Prisen ligger også i den billige ende, hvilket gør gasbeton til et attraktivt materiale.

Den fagmæssigt korrekte betegnelse for gasbeton er “porebeton”. Men de fleste kender materialet under navnet gasbeton.

Gasbeton er fremstillet af naturmaterialerne kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Gasbeton isolerer relativt godt på grund af lufthullerne i betonen, som aluminiumspulveret skaber.

Gasbeton kan optage og afgive fugt og varme. Råd og svamp har svært ved at leve på gasbeton, da materialet er uorganisk.

Indervægge af gasbetonelementer indgår oftest i husets bærende og stabiliserende system af vægge. Det er derfor muligt at bygge huse i gasbeton i op til 3 etager.

Kan indervægge af gasbeton uden videre rives ned?

Du må aldrig rive en indvendig væg af gasbeton ned uden at have undersøgt, om væggen er bærende eller stabiliserende.

I et hus med indervægge af gasbeton vil det nemlig ofte ikke være muligt at se eller mærke, hvilke vægge der er bærende, og hvilke der er stabiliserende. Hvis du vil vide det, bør det fremgå af en tegning af huset, hvor det er markeret, hvilke vægge der er bærende og stabiliserende.

Hvis væggen er bærende, er det nødvendigt at lægge en bjælke/overligger ind som erstatning, som skal bære lasten af det, der ligger oven på væggen, fx en loftsetage eller et tag.

Egerbyg renovering af hus

Gipsvægge

Vi har stor erfaring og viden, når det handler om at få etableret gipsvægge. I tak med at din familie eller dine behov ændrer sig, er det rart at kunne skabe nye ruminddelinger på en nem og effektiv måde.

Du kan med en stålkonstruktion og en bunke gipsplader inddele din bolig på måder, der passer bedre til dit nye behov, og det er temmelig ukomplicerede at etablere.

Etableringen af væggen er ikke alene hurtigt overstået, men den efterlader heller ikke store huller i budgettet. Derfor er gipsvægge eftertragtet og meget benyttet i de danske hjem.

Få en lydvæg og undgå støjgener

Lydvægge er et godt middel til at skabe et bedre hjemmemiljø og dermed opnå større trivsel.

I de senere år er det tilsyneladende kommet større fokus på, hvordan lyde kan have en såvel positiv som negativ effekt på dig og dem du omgiver dig med. Når lydniveauet bliver for højt, er der tale om støj, der medfører et øget stressniveau.

Løsningen kan være at bygge en lydvæg, som skaber et helt isoleret rum eller blot inddeler et åbent lokale i mindre og mere rolige områder.

Mange er opmærksomme på de støjgener, der kan være til stede, og vi oplever i stigende grad, at støj kan være en kilde til irritation og konflikter i private hjem.

Vi har allerede etableret flere støjreducerende tiltag i private hjem, så vi er et godt sted at starte, hvis du går og overvejer, hvordan du kan begrænse støjen i dit hjem med en lydvæg.

Hvad er prisen på din lydvæg

Den pris du skal betale for at få etableret en lydvæg, er forskellig, og afhænger af konstruktion, størrelse og materialevalg. Kontakt os, så tager vi en uforpligtende snak om pris og muligheder.

Murstensvæg

Vores murere har store krav til kvalitet, pris og udførelse hvad enten det gælder en etablering af en kældermurstensvæg eller en renovering af en ældre murstensvæg. Dette gælder også vores murer, som på bedste vis bygger en murstensvæg, såfremt behovet skulle opstå hjemme hos dig.

Revner i murværket ved jorden

Revner i murværket opstår som følge af, at husets fundament synker eller sætter sig.

Sætningsskader kan ofte kendes på, at de starter i fundamentet og forplanter sig op i murværket. Da det kan være svært at se, om revnerne ligger under jorden, anbefales det, at man benytter en rådgiver til dette.

Vægge i rørpuds

Vægge i rørpuds findes oftest blandt husejere, hvor huset er fra mellem 1850-1900.

En indvendig væg af brædder og puds er typisk bygget op af to lag brædder, fx et lag, der er sat lodret op, og et lag, der er sat diagonalt op. Derefter er ydersiden af brædderne beklædt med rørvæv og pudset op.

Rørvævet består af tagrør, der er vævet sammen med ståltråd, og pudsen er en blanding af kalkcement, vand og sand. En bræddevæg kan også bestå af tre lag brædder med en overfladebehandling af puds. I så fald ligger det tredje lag brædder enten vandret eller diagonalt vinkelret på det første diagonale lag.

Underlaget for pudslaget kan også være terrakottavæv, som er hønsenet, der er omsluttet af terrakotta eller ler. Det er den mere ”moderne” form for underlag til pudsen

Pudsede bræddevægge kan i sig selv ikke være bærende eller stabiliserende. De fungerer udelukkende som lette vægge, der adskiller to rum.

Da indervægge af brædder og puds ikke er bærende eller stabiliserende, kan du uden videre rive dem ned. Du skal bare være opmærksom på, at det sviner rigtig meget. Det vil være oplagt at erstatte en væg af brædder og puds med en let pladevæg fx med gips.

En bræddevæg med puds lydisolerer relativt godt. Pudslaget på begge sider af væggen gør den, sammen med brædderne inde i den, tungere, og det er med til at lydisolere. Desuden bryder brædderne inde i væggen også lyden.

Hvor godt væggen lydisolerer, afhænger også altid af samlingerne mellem væg og gulv, mellem væg og loft samt samlingerne med andre vægge. Hvis samlingerne ikke er tætte, vil lyden smutte igennem der.

Den oprindelige overflade på en pudset bræddevæg var en maling, der kunne ånde, dvs. en limmaling eller en kalkmaling. Væggen kunne også være tapetseret.

Nu til dags repareres bræddevægge ofte med ny puds, hvorefter den fuldspartles, og der sættes glasfilt op. Glasfilten bruges for at undgå, at pudsen revner eller for at optage mindre revner. Den skal holde sammen på pudsen, der er relativt skrøbelig, og samtidig ser væggen stadig pudset ud.

I dag laves der ikke nye indervægge af brædder og puds. Det vil være alt for dyrt i arbejdstid.

En indervæg af brædder beklædt med puds er ikke særligt egnet som væg i badeværelset. Hvis du alligevel skal lave dit badeværelse helt om, vil det være en god idé at erstatte væggen med en gipsvæg med vådrumsgips, når du nu er i gang.

Isolering

Varmeregningen på et velisoleret hus ligger på ca. 10.000 kr. årligt – selvfølgelig afhængigt at størrelsen. Har du svært ved at holde varmen til den pris, bør du overveje at se din bolig efter i sømmene.

Du kan isolere flere steder i din bolig, men de mest optimale steder er:

  • Isolering af brystninger
  • Isolering af kviste
  • Isolering af lysninger
  • Isolering af skunk og tag

Få en effektiv isolering til en god pris

Med mindre du har en ny bolig med ekstra fokus på energioptimering, kan du med garanti altid spare penge, når du vælger at investere i en eller anden form for isolering til dit hus.

Hvis du foretager en termografi, kan du ved selvsyn oftest konstatere, at varmen trænger ud gennem en række punkter i din bolig.

De klassiske steder såsom loft, vægge og gulve er et fint sted at starte, men du bør også være opmærksom på at få dine rør isoleret. Der skal som regel ikke så meget til før du kan mærke en forbedring både når du opholder dig i boligen, men også når du skal betale din varmeregning.

Alt efter hvad du har brug for, benytter vi forskellige typer isolering ift. materiale, men også i høj grad i forhold til strategi.

Ønsker du at gå din bolig efter for at tjekke, om det er tid til at få en isolering på budgettet, kan du starte med at gå op på loftet og kigge på den eksisterende isolering. Som entreprenørfirma anbefaler vi, at der er mindst 300 mm tyk isolering i denne del af huset.

Derudover skal du være opmærksom på, om din dampspærre er i god stand inden du begynder at isolere. En efterisolering tjener sig ind i løbet af et par år og skåner klimaet til glæde for vores efterkommere.

Isolering af brystning

Brystningen er det lave, lille stykke murværk, der sidder under vinduerne. Vi anbefaler altid en udendørs isolering, da dette er mest effektivt.

Når du har fået isoleret din bolig fra kælder til loft, skal du være opmærksom på, om der er taget højde for varmesvind ved husets brystninger.

I mange parcelhuse er brystningen beklædt med træpaneler og netop i disse tilfælde er det en forholdsvis lille opgave at få isoleret brystningerne.

Det betyder, at du kan opnå store besparelser på varmeregningen ved at udføre denne opgave.

Hvordan bliver træbeklædte brystninger isoleret

Som nævnt i det ovenstående, er det ikke ualmindeligt, at brystningen på parcelhuse er beklædt med træ og her vil vi fjerne træbeklædningen og sætte nye paneler på efter isoleringen.

Vi vil åbne brystningen op og fjerne den eksisterende isolering; herunder få set efter, at der er tørt inde bagved. Ved samme lejlighed ser vi naturligvis efter om dampspærren sidder tæt, og om den er sluttet til helt ude i kanterne.

Er dette ikke tilfældet, sørger vi for at montere en ny dampspærre, inden vi foretager selve isoleringen af brystningen. Dette gøres for at sikre, at husets varme ikke siver ud i isoleringen og danner kondens, der kan udvikle sig til fugtskader og råd på længere sigt.

Frisk facaden op mens dine brystninger bliver isoleret

Når vi først har fået taget de gamle paneler af, har du mulighed for at friske husets facade lidt op. Det er ikke ualmindeligt, at vi i samråd med dig sætter nogle nye sålbænke på for at sikre, at der bliver helt vindtæt ved den nye brystning.

Sålbænke er den skrå flade, der er placeret under den nederste karm på vinduer. Sålbænkens formål er at lede regnvand væk fra facaden og dermed forhindre, at der kommer fugt.

Derudover kan vi beklæde brystningen med nye brædder, så du på den måde får frisket facaden lidt op. Hvis du ønsker det, kan vi også udvide hulrummet under vinduet en smule for at give plads til ekstra isolering ved brystningen. Udenpå isoleringen monterer vi vindpap, så du kan være sikker på at få den optimale isoleringsevne.

Desuden sørger vi naturligvis for, at træpanelerne ikke kommer i kontakt med fliserne eller jorden. da dine nye klinkbrædder nemt vil blive for udsatte for regn eller sne.

Brystning af massiv mursten

Et parketgulv findes i flere forskellige udformninger: stave, ruder og parketbrædder. Parketgulv fås i såvel i massiv som lamel udgave, hvor den massive udgave er noget dyrere i pris.

Parketgulve findes også i flere forskellige træsorter, men som hovedregel er det hårde træsorter, der anvendes til parketgulve. Uanset træsort, kan Egerbyg dog hjælpe dig med at komme frem til præcis det udtryk, du ønsker til gulvbelægningen.

Fordelen ved de hårde træsorter er naturligvis den længere holdbarhed. Særligt, hvis du vælger at give en lidt højere pris, er det på langt sigt en mere økonomisk løsning, da de massive udgaver, kan slibes ned mange gange og derved bevare det smukke udtryk frem for at lægge et nyt gulv.

Skal du renovere kan du bede Egerbyg om hjælp

Vi leverer og monterer alle former for trægulve og linoleumsgulve, og vi hjælper dig gerne af med dit gamle gulv.

Vælger du at renovere et eksisterende gulv, har vi gode forslag til, hvordan det originale gulv kan sættes i stand, så det giver boligen sit eget særpræg.

Isolering af kviste

Mange ældre huse er udført med kviste, der sikrer lys, luft og ekstra loftshøjde på tagetagen.

Imidlertid er de ofte dårligt eller slet ikke isolerede. Det giver derfor god mening at få efterisoleret kvisten, så varmetabet reduceres og fugt- og svampeskader forebygges.

Mange ældre huse har op til flere kviste, og det er et udsat punkt i tagkonstruktionen. Mange vandskader opstår fx ved inddækningerne.

Det kan være en god ide at tjekke kvistens tilstand et par gange årligt, så du holder dig på forkant med eventuelle skader.

Få bugt med fugt og kolde vægge

Selv om det er forbundet med omkostninger at isolere dine kviste, er det i længden en god forretning.

Du reducerer udgifterne til opvarmning, samtidig med, at indeklimaet og komforten bliver bedre efter isoleringen.

Derudover øger du husets værdi, og hvis du på et tidspunkt skal sælge, vil dine udgifter ”byttes” med et lavere energimærke, som betyder meget for de fleste købere i dag.

Vi har gennem årene opbygget stor erfaring og viden med alle områder inden for hovedentreprise, deriblandt også opgaver, der har med loft at gøre.

Entreprisefirmaet Egerbyg er derfor et godt sted at starte, når du ønsker kyndig rådgivning om, hvordan dit loft får det udseende du forventer og til hvilken pris det kan blive en realitet for dig.

Kontakt os via mail eller telefon, så tager vi en dialog derfra.

Efterisolering af kvisten er en god forretning

Selv om det er forbundet med omkostninger at isolere dine kviste, er det i længden en god forretning.

Du reducerer udgifterne til opvarmning, samtidig med, at indeklimaet og komforten bliver bedre efter isoleringen.

Derudover øger du husets værdi, og hvis du på et tidspunkt skal sælge, vil dine udgifter ”byttes” med et lavere energimærke, som betyder meget for de fleste købere i dag.

Vi har gennem årene opbygget stor erfaring og viden med alle områder inden for hovedentreprise, deriblandt også opgaver, der har med loft at gøre.

Entreprisefirmaet Egerbyg er derfor et godt sted at starte, når du ønsker kyndig rådgivning om, hvordan dit loft får det udseende du forventer og til hvilken pris det kan blive en realitet for dig.

Kontakt os via mail eller telefon, så tager vi en dialog derfra.

Isolering af dine lysninger

Få en entreprenør til at kontrollere, om dine lysninger er isoleret bedst muligt.

Vi har hjulpet mange af vores kunder med at isolere vægge, lofter og også lysninger. Dette er først og fremmest i ældre huse, hvor isolering ikke var det store problem, da husene blev opført.

En af de ting, der gør det ekstra vigtigt at være opmærksom på, om dine lysninger er godt nok isolerede er, at der tit sidder en radiator i umiddelbar nærhed af vindue og lysning og dermed kan varmetabet blive ekstra omfattende.

Det er ærgerligt, hvis man har nye vinduer, for i sådanne tilfælde er det jo ikke vinduerne der er utætte, men lysningerne rundt om. Dette kan imidlertid afhjælpes med en isolering af lysningen.

Når du skal efterisolere en lysning, svarer det til at isolere en ydervæg og i den situation, er det bedst at isolere udefra, da indvendig isolering er mere vanskelig og indebærer en højere risiko for problemer med fugt og skimmel.

En isolering af en lysning udefra er som regel omfattende og indebærer oftest, at murene bliver tykkere og dermed ændrer husets udseende sig.

(Efter)isoler din skunk og få lavere varmeregning

Tag og loft er de kritiske punkter, når det kommer til boligens varmeregnskab.
Det skyldes, at varmen i huset stiger opad og varmetabet gennem loft og tag er 10-15% større end gennem ydervæggene.

Hvad er en skunk?

Langt de fleste huse med udnyttet tagetage har en skunk, som er mellemrummet mellem det nederste af taget og væggen på øverste etage.

I mange tilfælde er der ikke lagt gulv i skunkrummet, men du kan nemt lægge nogle planker ud på bjælkerne og derved anvende rummet til opbevaring.
Uanset om du ønsker at udnytte skunken til opbevaring eller ej, er det en god ide at sørge for, at skunken er velisoleret.

Isolering af skunklem

Overvejer du at isolere skunken, bør du samtidig tage selve skunklemmen med i betragtning. Her skal isoleringstykkelsen ideelt set være mere end 150 mm og desuden bør lemmen slutte helt tæt til den omkringliggende ydervæg.

Er det ikke tilfældet, kan en ny skunklem være den bedste løsning, så du opnår størst mulig effekt af dine investeringer.

tømrerarbejde

Isolering af skunklem

Overvejer du at isolere skunken, bør du samtidig tage selve skunklemmen med i betragtning. Her skal isoleringstykkelsen ideelt set være mere end 150 mm og desuden bør lemmen slutte helt tæt til den omkringliggende ydervæg.

Er det ikke tilfældet, kan en ny skunklem være den bedste løsning, så du opnår størst mulig effekt af dine investeringer.

Derfor skal du isolere din skunk

Tjek i første omgang tykkelsen på isoleringen; er den mindre end 200 mm, vil du virkelig opnå en stor besparelse og få væsentlig større komfort. Du har i de fleste tilfælde let adgang til skunken gennem lemmen.

Er der god plads i skunkrummet, er det optimalt at isolere med 300 mm på gulvet og 200-250 mm på den lodrette væg.

En velisoleret skunk giver bedre indeklima

En isolering af skunken betyder, at overfladerne i din bolig generelt bliver varmere og mere behagelig. Det øger komforten og minimerer træk.

Samtidig reducerer du risikoen for, at store temperaturforskelle giver kondensdannelse, som i værste fald kan medføre fugt- og svampegener.

Kælder

Det er desværre et faktum, at det kan være ganske vanskeligt at få tilladelse til at indrette værelser beregnet til længevarende ophold i din kælder.

Det skyldes primært sundhedsmæssige omstændigheder, da mange kældre har problemer med fugt og derfor ikke er sunde at opholde sig i længere perioder – også selvom du betaler en høj pris for at få istandsat den.

Du kan imidlertid trøste dig med, at din kælder er supervelegnet til fx badeværelse, gæsteværelse, gildesal eller andre aktiviteter, hvor der ikke er tale om længerevarende ophold.

En kælder der ikke er egnet til beboelse

Hvis du har en kælder som du i øjeblikket bruger til tilfældig opbevaring, kan du vælge at indrette den med værelser, så du og familien kan udnytte de mange kvadratmeter i hele dit hus.

Når du har besluttet dig for at udnytte din kælder, er det en god ide at starte med at undersøge, om der er nogle særlige bestemmelser omkring beboelse i din underetage. Det kan være, der er for lavt til loftet eller at der er andre elementer, der gør, at den er uegnet til at opholde sig i længere tid ad gangen.

Vand i din kælder?

Er du en af de mange, der har haft vand i din kælder, er det sandsynligvis en forsikringssag. Så når uheldet er ude, skal du sørge for, at du for enhver en pris laver så grundig en dokumentation af skaderne i din kælder som muligt.

Det er nemlig herfra, at du skal tage fat på at udbedre skaderne og gøre din kælder anvendelig igen.